AUSTRALISCHE POLITIE: STEEKPARTIJ SYDNEY WAS 'TERRORISTISCHE DAAD'

De Australische politie laat weten dat de steekpartij bij een kerk in Sydney op maandag een 'terroristische daad' was. Bij de aanval raakten vier mensen gewond. De 15-jarige dader werd gearresteerd.

Het hoofd van de Australische inlichtingendienst, Mike Burgess, gaf aan dat het terroristische dreigingsniveau niet verhoogd wordt, omdat alles er tot nu toe op duidt dat de verdachte 'individueel' heeft gehandeld. 

Steekpartij tijdens dienst

De steekpartij vond plaats tijdens een mis in de kerk, waarbij een bisschop, een andere geestelijke en nog twee mensen gewond raakten. 

De mis werd ten tijde van het incident live uitgezonden, waardoor live te zien was hoe de bisschop voor het altaar stond en plots neergestoken werd door de 15-jarige jongen. De geestelijke is leider van een zeer conservatieve Assyrisch-orthodoxe geloofsgroep.

Politie bekogeld

Na de steekpartij verzamelden zich honderden boze mensen bij het gebedshuis. Volgens Australische media werd de politie bekogeld met stenen en andere spullen. Meerdere agenten moesten naar het ziekenhuis.

2024-04-15T23:31:44Z dg43tfdfdgfd