NETFLIX VERHOOGT ABONNEMENTSPRIJZEN OPNIEUW

Het zat er al even aan te komen, maar de kogel is eindelijk door de kerk: Netflix zal opnieuw de abonnementsprijzen verhogen, zo kondigt het bedrijf aan. De prijzen voor alledrie de abonnementen zullen met minstens een euro toenemen.

Eerst betalen, dán nieuwe content

Netflix verhoogde zijn abonnementsprijzen voor het laatst drie jaar geleden. De streamingdienst kondigt aan dat de tarieven worden aangepast vanwege geplande investeringen in nieuwe content. De exacte datum waarop de prijzen veranderen is nog niet bekendgemaakt, maar abonnees kunnen op zijn minst een maand van tevoren een kennisgeving verwachten. De nieuwe tarieven zijn als volgt:

  • Het basisabonnement gaat van €7,99 naar €8,99 per maand.
  • Het standaardabonnement gaat van €11,99 naar €13,99 per maand.
  • Het premiumabonnement gaat van €15,99 naar €18,99 per maand.

Netflix niet de enige

De prijs van een extra lid op hetzelfde account blijft onaangepast en is € 3,99/maand per lid. Vooral de maandelijkse kosten voor het premiumabonnement zijn in de afgelopen tien jaar flink gestegen. Bij de lancering van Netflix in Nederland, bedroeg de maandelijkse prijs voor het meest uitgebreide abonnement nog slechts €11,99. Netflix is niet de enige die die prijzen omhoog gooit. Vorig jaar steeg de prijs van een Prime Video-abonnement van €2,99 naar €4,99 per maand. Ook Disney+ gooide de prijs onlangs met €1,- per maand omhoog. Binnenkort zal ook de prijs van een HBO-abonnement toenemen.

2024-05-09T11:21:31Z dg43tfdfdgfd