HOOFDVERDACHTE VERVOLGD VOOR DOODSLAG OP DRIE SURFERS IN MEXICO

In de zaak van de drie surfers die dood werden teruggevonden in een Mexicaanse badplaats heeft het Mexicaanse gerecht besloten om de hoofdverdachte te vervolgen voor doodslag. Dat meldt het Openbaar Ministerie van de noordwestelijke staat Baja California.

Jesus Gerardo "N", alias "El Kekas", wordt vervolgd voor doodslag op twee Australische broers, Jake en Callum Robinson, en hun Amerikaanse vriend Jack Carter. De drie waren een week vermist. Ze hadden elk een kogel in het hoofd. Volgens het parket is het motief een verkeerd afgelopen poging om de pick-uptruck van de toeristen te stelen. Het voertuig werd uitgebrand teruggevonden, niet ver van de lichamen.

Ze werden vorig weekend voor het laatst gezien op een populaire surfspot in het noorden van Baja California, een Mexicaanse regio die grenst aan de Verenigde Staten. Toen de Australiërs niet opdaagden bij hun eerder geboekte Airbnb en de Amerikaan afwezig bleef van het werk, begon de zoektocht.

In de dagen na de verdwijning arresteerden lokale autoriteiten drie mensen die mogelijk een connectie hadden met de zaak. Het parket is bezig met het verzamelen van bewijs om de andere twee aan te klagen. Zij verblijven momenteel in hechtenis om het bezit van methamfetamine.

2024-05-09T00:05:56Z dg43tfdfdgfd