BIJNA TWEE WEKEN NA MOORDAANSLAG TRUMP BEVESTIGT FBI: HIJ WERD GETROFFEN DOOR EEN KOGEL

Het heeft even geduurd, maar bijna twee weken na de moordaanslag op Donald Trump bevestigt de FBI dat Trump in zijn oor werd getroffen door 'een kogel of een deel daarvan'. De oud-president zei dat zelf al, maar FBI-directeur Christopher Wray liet deze week weten eraan te twijfelen.

Bijna twee weken geleden raakte oud-president Donald Trump gewond op een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. De 20-jarige schutter werd door de FBI doodgeschoten, maar er kwam geen officiële verklaring van de veiligheidsdienst over wat er precies met Trump zijn oor was gebeurd. 

Een paar dagen na de rally gaf Trump in een toespraak wel aan dat hij door een kogel getroffen was. Hij noemde de situatie 'te pijnlijk om over te praten': 

Volgens The New York Times ontstond de afgelopen dagen een politieke storm rondom Trump. Dat kwam volgens de krant omdat de baas van de FBI, Christopher Wray, zich hardop afvroeg wat er klopte van de lezing van de oud-president. "Het is nog maar de vraag waar Trump door geraakt werd", zei Wray woensdag in het Amerikaanse congres. 

Trump kritisch op FBI

De FBI liet na de opmerking van Wray al weten kogelfragmenten te onderzoeken. De veiligheidsdienst probeert er nog achter te komen of het om een deel van een kogel ging, of een hele kogel. Trump, die al jaren kritisch is op de FBI, reageerde op zijn platform Truth Social: "Het was helaas een kogel die mijn oor trof. Het is geen wonder dat Amerikanen hun vertrouwen in de FBI zijn verloren."

Eerder deze week publiceerde The New York Times een analyse van de schietpartij in Pennsylvania. Volgens de krant werd Trump geraakt door de eerste van acht kogels die de schutter afvuurde. Een toeschouwer in het publiek overleed door een van de andere kogels. 

2024-07-27T07:50:09Z dg43tfdfdgfd