LANDBOUWBEURS LIBRAMONT - "DE LANDBOUWERS ZIJN EEN PARTNER VOOR DE WAALSE REGERING"

"De landbouwers zijn een partner voor de Waalse regering". Dat heeft Waals minister-president Adrien Dolimont vrijdag gezegd bij de opening van de landbouwbeurs van Libramont. Volgens Dolimont is het nodig om "terug te keren naar het gezond verstand" of naar het "boerenverstand".

"Ja, de landbouwers zijn de partners van de regering. Dat is zo waar dat we zelfs een landbouwster als minister in onze regering hebben", aldus Dolimont, verwijzend naar minister van Landbouw Anne-Catherine Dalcq, die niet alleen een achtergrond heeft als bio-ingenieur maar ook als boerin in Geldenaken en als voormalig vicevoorzitter van de Franstalige federatie van jonge landbouwers (FJA).

"Evalueren, luisteren en vereenvoudigen. Dat zijn de drie sleutelwoorden als we het over landbouw willen hebben", zo zei Dolimont. Hij voegde eraan toe dat hij zich bewust is van het feit dat de "verwachtingen van de boeren sterk en essentieel zijn".

Wat de administratieve vereenvoudiging betreft - een van de belangrijkste eisen vanuit de sector - heeft de Waalse regering volgens Dolimont wel oren naar de verzuchtingen. "De administratieve vereenvoudiging moet het vertrouwen tussen de administratie, de politici en de burgers herstellen".

"We zeggen ook 'stop' tegen het zwartmaken van de boeren", aldus nog Dolimont, die de mensen aanspoort om Waalse landbouwproducten te consumeren.

2024-07-26T12:06:34Z dg43tfdfdgfd