NETFLIX-MEDEOPRICHTER MENGT ZICH IN POLITIEK: OPROEP TOT BOYCOT

Netflix' medeoprichter Reed Hastings heeft diep in de buidel getast voor presidentskandidaat Kamala Harris. Hastings heeft $7 miljoen overgemaakt aan een super political action comittee, een organisatie in de Verenigde Staten die onbeperkte hoeveelheden geld kan inzamelen en uitgeven om kandidaten of politieke campagnes te ondersteunen. Hastings' actie is bij een deel van de Amerikanen in het verkeerde keelgat geschoten, zij roepen nu op tot een boycot van de streamingdienst.

Hastings steunt Harris

Nadat bekend werd dat president Joe Biden zich terugtrok als presidentskandidaat en vice-president Harris nu in de race is, liet Hastings snel weten dat hij Harris steunt. Op X plaatste hij afgelopen week het volgende bericht:

Klaar met Netflix

Hastings donatie zorgde voor kritiek vanuit Netflix kijkende republikeinen. Zij menen door zijn actie niet langer gebruik te kunnen maken van de streamingdienst en plannen een boycot van het platform. De oproep komt van conservatieven en aanhangers van de Make America Great Again-beweging, een beweging die nauw verbonden is met voormalig president Donald Trump.

Boost

De hashtag #CancelNetflix is trending sinds het nieuws over de miljoenendonatie naar buiten kwam. Een van de redenen voor de ruime donatie zou het "deprimerende" debat tussen Biden en Trump zijn geweest.

2024-07-27T10:36:58Z dg43tfdfdgfd