MADDIE MCCANN: OUDERS MOETEN MOGELIJK NOG MAANDEN WACHTEN OP VOLLEDIGE ANALYSE VAN ZOEKTOCHT

Sinds dinsdag voerden tientallen leden van de Portugese, Duitse en Britse politie een onderzoek rond het stuwmeer van Arade in het zuiden van Portugal. Het was de grootste zoektocht in jaren in de zaak. Volgens de media waren speurders op zoek naar een roze deken of pyjama die Maddie droeg op de avond van haar verdwijning in 2007. Dinsdag zouden al verschillende stukken stof zijn verzameld, waaronder een bh-bandje. Maar of de speurtocht concreet bewijs heeft opgeleverd is nog niet bekend.

Een week tot maanden

In een persbericht van de Portugese politie bleek dat het «verzamelde materiaal overhandigd zal worden aan de Duitse autoriteiten.» Ook de monsters uit het bodemonderzoek worden verstuurd naar een forensisch centrum in Duitsland. De eerste resultaten van het onderzoek kunnen al volgende week verwacht worden. Maar vanwege de complexiteit van dat soort onderzoeken, is het goed mogelijk dat de ouders van Madeleine McCann nog maanden moeten wachten op de volledige analyse, schrijft Metro UK.

Hoofdverdachte

De Duitse politie verdenkt de 46-jarige Duitser Christian Brückner van de ontvoering en moord op het toen driejarige meisje. De man is een veroordeelde pedofiel en zit momenteel in Duitsland in de cel. Brückner leefde in 2007 in de Algarve en werd vaak in de buurt van het stuwmeer gezien. Maar de man zelf ontkent alle betrokkenheid bij de verdwijning van Maddie.

2023-05-26T15:09:55Z dg43tfdfdgfd