HELLEND VLAK VAN RONQUIèRES NOG TOT JULI BUITEN GEBRUIK, BINNENVAARTSCHIP ZIT AL DAGEN VAST

Het Hellend vlak van Ronquières zal nog tot juli buiten gebruik zijn, nadat er zaterdagnamiddag een kabel is geknapt. Het scheepvaartverkeer in het kanaal Brussel-Charleroi kan dus pas in juli hernemen, wanneer een tweede bak, die momenteel nog in renovatie is, ingezet zal worden. Dat heeft de topman van de Waterwegen van Charleroi en Namen laten weten.

Een kabel van de poort van bak één van het hellend vlak is zaterdagnamiddag geknapt. Een boot met tarwe kwam daardoor geblokkeerd te zitten in de bak, maar niemand raakte gewond. Omdat bak twee sinds 2018 in renovatie is, kan sindsdien geen scheepvaartverkeer meer passeren. De renovatiewerken bevinden zich in een eindfase.

De betrokken boot zit vandaag nog altijd vast in de bak. Het is de bedoeling om de boot zo snel mogelijk weer uit de bak te krijgen. Nadien zullen werken nodig zijn aan de bak, die sowieso ook aan renovatie toe was.

Normaal gezien wordt de bak van het Hellend vlak van Ronquières dagelijks tien tot twaalf keer ingezet om boten te verplaatsen. Het scheepvaartverkeer kan een omleiding volgen.

2023-06-07T13:51:47Z dg43tfdfdgfd