BEGIN VAN PINKSTERWEEKEND LEIDT TOT 429 KILOMETER FILE, VOORLOPIG DRUKSTE AVONDSPITS VAN HET JAAR

De weersvoorspellingen zeggen: zon, zon en nog eens zon. Dat is te merken op de weg: rond 17 uur stond er in heel België 429 kilometer file. Meteen de drukste avondspits van het jaar tot nog toe. 

Het is een klassieker aan de vooravond van een verlengd weekend: vanaf 11 uur vanmorgen al begon de drukte richting de kust, de Kempen en de Ardennen toe te nemen. Daarna steeg de filebarometer stapje voor stapje. Rond 17 uur stond er 429 kilometer file. Intussen gaat de curve gelukkkig wel wat naar beneden. Je kan de files trouwens steeds opvolgen via onze verkeerspagina.

We bleven wel gespaard van grote ongevallen. De files worden dus bijna alleen veroorzaakt door drukte. Veel Belgen zijn op weg naar hun korte vakantie, en flink wat Duitsers zijn op weg naar Zeeland en de Belgische kust.

Dat veroorzaakte de hele middag niet alleen de klassieke files op de snelwegen rond Antwerpen en Brussel maar ook op de E314 in Limburg en op de E40 bij Luik.  Op de filebarometer van het verkeerscentrum zie je het voorspelbare verloop van de dag: een kalme ochtendspits met weinig pendelaars, veel drukte tijdens de middag maar ook een avondspits die iets vroeger dan normaal tot kalmte komt. 

2023-05-26T16:32:21Z dg43tfdfdgfd