ZES MAANDEN CEL MET UITSTEL VOOR ILLEGAAL INVOEREN VAN 3.200 LITER BIER

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een man die een bestelwagen vol bier zonder de juiste papieren vervoerde, veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en 5.000 euro boete. Hij praatte zichzelf aan de galg door zijn vermoeden uit te spreken dat het bier uit Luxemburg kwam.

Op 2 april werd L.S. gecontroleerd op de snelwegparking in Honsem. In zijn bestelwagen troffen de agenten 3.219 liter bier, of zo'n 6.910 blikjes Gluck en 408 halve liter-blikken Jupiler, aan. L.S. had geen bewijzen bij dat hij accijnzen had betaald op de drank.

Hij vertelde aan de politie dat hij in opdracht reed voor een zekere M.P. en dat voor de vierde keer, voor vijftig euro en onkosten. Die M.P. werd niet geïdentificeerd door de politie. De man vermoedde dat het bier uit Luxemburg kwam, maar op alcohol moeten accijnzen betaald worden in het land waar ze gebruikt zullen worden.

Bier op dergelijke manier invoeren is dus illegaal, Douane en Accijnzen berekende dat het een kleine 1.000 euro aan accijnzen had misgelopen. Het bier werd in beslag genomen. Pas nadat de man een kleine 4.000 euro aan accijnzen en boete betaalde aan de Belgische staat, mocht hij er terug mee op pad.

2023-05-26T17:14:40Z dg43tfdfdgfd