VIER MAANDEN CEL VOOR BESTUURDER DIE MET OPZET BEGRAFENISONDERNEMER AANREED

De strafrechter in Tongeren heeft een 71-jarige restauranthouder uit Maasmechelen een gevangenisstraf van vier maanden en een boete van 800 euro opgelegd omdat hij een begrafenisondernemer met opzet aanreed bij een uitvaart. Hij moet de begrafenisondernemer verder een schadevergoeding van 2.000 euro betalen.

De restauranteigenaar en de eigenaar van een uitvaartcentrum in Maasmechelen mochten een aangrenzende parking gebruiken zodat hun klanten daar konden parkeren. Net over het gebruik van die parking hadden de twee mannen al een hele tijd ruzie. Het geschil escaleerde op 10 februari 2021. Terwijl rouwende mensen het uitvaartcentrum buitenkwamen en aan de lijkwagen stonden, kwam de restauranteigenaar de parking met onaangepaste snelheid opgereden.

De zeventiger moest stoppen voor een auto die aan het manoeuvreren was, maar reed daarna door in de richting van de begrafenisondernemer die aan zijn wagen stond. Op camerabeelden is te zien hoe de man frontaal tegen de benen van de begrafenisondernemer rijdt en daarna achterwaarts weer van de parking rijdt. Getuigen die alles zagen gebeuren zeiden toen dat de man dat al grijnzend deed.

Zelf ontkende de zeventiger de aanrijding en beweerde dat de begrafenisondernemer voor de auto doorwandelde en zich had laten vallen. Die verklaring werd door de rechter naar de prullenmand verwezen. "Dit wordt tegengesproken door de gelijkluidende getuigenverklaringen die de verklaring van het slachtoffer bevestigen", aldus het vonnis. Door de aanrijding was de begrafenisondernemer een tijd werkonbekwaam.

2023-11-20T18:29:49Z dg43tfdfdgfd