VERKEERSOVERTREDING LEIDT NAAR COCAïNEVANGST

De Brusselse lokale politie heeft zondagnacht een vermoedelijke drugdealer ingerekend. De man was tegengehouden na een verkeersovertreding, bij de controle van zijn wagen vonden de agenten een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne. Dat meldt het Brusselse parket woensdag.

Een patrouille van de Brusselse politie merkte de man zondagnacht op toen hij in tegenovergestelde richting aan een onaangepaste snelheid over de Kortenberglaan reed. De agenten hielden de wagen tegen voor een controle en daarbij gedroeg de bestuurder zich meteen zeer zenuwachtig. Hij kon geen identiteitsbewijs voorleggen, maar kon wel geïdentificeerd worden en bleek niet over een vaste verblijfplaats in ons land te beschikken. Bovendien was hij geseind voor een afname van DNA.

Vanuit het voertuig steeg een marihuanageur op. In het deurgat aan de bestuurderskant troffen de agenten daarop een kleine hoeveelheid marihuana aan. Een opgetrommelde drugshond vond onder de zetel van de bestuurder een zak met daarin iets meer dan 100 gram cocaïne.

De verdachte werd na verhoor ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat liet hem voorleiden bij de onderzoeksrechter, die hem onder aanhoudingsbevel plaatste.

2023-06-07T09:27:19Z dg43tfdfdgfd