TWEEDE NACHTTREIN KOMT AAN IN BELGIë

België krijgt vanaf vrijdag een tweede nachttreinverbinding. Als alles goed gaat, komt omstreeks 9.30 uur de eerste trein van European Sleeper aan in het station Brussel-Zuid, na donderdagavond in de Duitse hoofdstad Berlijn vertrokken te zijn. De eerste rit richting Berlijn vertrekt vrijdagavond.

European Sleeper is een Nederlands-Belgisch spoorinitiatief. Eind 2022 werd de opstart van de route Brussel-Amsterdam-Berlijn, met in België ook een stop in Antwerpen, officieel aangekondigd. En eerder deze week werd nog een testrit uitgevoerd.

De nachttrein zal drie per week rijden, met vertrek vanuit België op maandag, woensdag en vrijdag. De initiatiefnemers hebben de ambitie om de route volgend jaar te verlengen naar de Oost-Duitse stad Dresden en naar Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Daarnaast hopen ze in 2025 een nachttrein te lanceren naar Barcelona.

De nieuwe nachttrein is de tweede in België, na de NightJet van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB richting de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Ook die rijdt drie keer per week.

2023-05-26T03:33:56Z dg43tfdfdgfd