TWEE JAAR VOORWAARDELIJKE CELSTRAF VOOR PARTNERGEWELD EN VERBODEN WAPENBEZIT

De Brugse strafrechter heeft een 37-jarige Bruggeling veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf voor verboden wapenbezit en ernstig partnergeweld. Antony W. ontkende tevergeefs dat hij zijn toenmalige vriendin bij de keel greep. Het openbaar ministerie had 30 maanden effectieve celstraf gevorderd.

De beklaagde verspreidde op 11 januari 2022 een opvallend TikTok-filmpje waarin hij opriep om te vechten aan het station van Brugge. Bij de daaropvolgende huiszoeking vonden de speurders een honkbalknuppel en een uitschuifbare matrak. Volgens het OM waren die wapens ook in zijn eigen video al zichtbaar.

W. had in die periode ook een toxische relatie met een vrouw uit Eeklo. Volgens het slachtoffer zat de beklaagde op 15 april plots schreeuwend op haar terwijl ze lag te slapen. Op 1 augustus zou de Bruggeling in dronken toestand zijn toenmalige partner dan weer bij de keel gegrepen en opgetild hebben.

Procureur Frank Demeester wierp op dat Antony W. al een erg uitgebreid strafblad heeft. De beklaagde liep onder andere al veroordelingen op voor slagen, wapens en weerspannigheid. Op het moment van zijn proces stond hij daardoor onder elektronisch toezicht. In die omstandigheden werd deze keer 30 maanden effectieve celstraf gevorderd.

De verdediging pleitte dat W. niet wist dat zijn wapens strafbaar waren. Daarnaast werd vooral de dubieuze rol van het slachtoffer in de verf gezet. Volgens meester Charlotte Demaître verzon ze het eerste incident in een poging om hem voor een schending van zijn voorwaarden weer in de gevangenis te krijgen. Bij het tweede incident zou W. enkel een slag gegeven hebben toen zijn partner hem bij de keel wilde grijpen. Ten slotte drong de verdediging met succes aan op een straf met probatieuitstel.

2023-06-07T12:17:26Z dg43tfdfdgfd