TIEN MAANDEN CEL MET UITSTEL VOOR KAAKBEENBREUK BIJ ZINLOOS GEWELD

Een 19-jarige Bruggeling en een 21-jarige Eeklonaar zijn door de Brugse strafrechter veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf met uitstel voor opzettelijke slagen en verwondingen. Bij het zinloos geweld liep een jongeman een kaakbeenbreuk op, maar de beklaagden ontkenden hun betrokkenheid.

De feiten speelden zich op 13 maart 2022 af op de Eiermarkt, in de Brugse uitgaansbuurt. Zonder duidelijke reden werd het slachtoffer met een vuistslag tegen de grond gemept. Vervolgens ging ook een andere aanwezige hem te lijf. Uiteindelijk werd M.C. (19) door zijn vader weggetrokken. Het slachtoffer raakte bij het incident een tand kwijt en liep een kaakbeenbreuk op.

Volgens het openbaar ministerie bleek uit camerabeelden dat J.D. (21) als eerste uithaalde. Daarna zou M.C. zich nog op het slachtoffer gestort hebben. Procureur Charlotte Vonck vorderde voor beide beklaagden tien maanden gevangenisstraf en een geldboete.

De verdediging stelde dat de burgerlijke partij zelf niet helemaal onschuldig was. "Het slachtoffer was stomdronken en ongelooflijk ambetant", aldus meester Fabienne De Smet. M.C. blijft er wel bij dat hij enkel probeerde te bemiddelen, maar zelf niet geslagen heeft. "Er is ruzie geweest, maar met iemand anders. Ik heb meneer niet aangeraakt", zei de Bruggeling zelf.

Ook voor J.D. werd de vrijspraak gevraagd. "Als je goed kijkt naar de camerabeelden, zal je zien dat ik dat niet ben", klonk het in zijn laatste woord. Ondergeschikt stelde de verdediging voor beide beklaagden opschorting of een werkstraf voor.

De rechter veroordeelde de jongemannen uiteindelijk tot tien maanden gevangenisstraf met uitstel en 400 euro boete. Aan het slachtoffer moeten ze bijna 16.000 euro schadevergoeding betalen.

2023-06-07T11:52:25Z dg43tfdfdgfd