TERNAT, ASSE, LENNIK EN GOOIK KRIJGEN NIEUWE BUSLIJNEN VAN DE LIJN VANAF 1 JULI

Vanaf 1 juli krijgen Ternat, Asse, Lennik en Gooik in Vlaams-Brabant nieuwe buslijnen van De Lijn, zo heeft de openbare vervoersmaatschappij woensdag bekendgemaakt. Er komen twee nieuwe buslijnen en een bestaande lijn wordt uitgebreid. De veranderingen kaderen in het decreet basisbereikbaarheid.

Een van de belangrijkste wijzigingen is de komst van een nieuwe lijn 65, die Gooik verbindt met Asse via Leerbeek, Lennik, Eizeringen, Wambeek en Ternat. Zo moet het mogelijk worden om vlotter te reizen tussen de verschillende gemeentes, en moeten scholen in Asse, Ternat en Lennik, de stations in Asse en Ternat en het ziekenhuis in Asse beter bereikbaar worden.

De nieuwe lijn vervangt lijn 165 die enkel tijdens schooluren reed. Het traject van lijn 65 loopt tussen en Lennik en Wambeek via de steenwegen naar Eizeringen en vermijdt de Doelstraat. Tussen Wambeek en Ternat volgt de bus de Weverstraat, waardoor inwoners van deze gemeentes volgens De Lijn voldoende reismogelijkheden hebben.

Bus 65 rijdt op week- en zaterdagen elk uur. Tijdens de spits worden extra ritten ingezet. Op zon- en feestdagen rijdt de bus niet. Ter hoogte van Eizeringen kruispunt, op lijn 65, zal ook een nieuw Hoppinpunt komen, waar mensen gemakkelijker kunnen overstappen van het ene naar het andere vervoersmiddel.

Daarnaast heeft De Lijn werk gemaakt van een tweede nieuwe buslijn in de regio: de nieuwe lijn 20 verbindt Asse, Opwijk, Lebbeke en Dendermonde. De lijn combineert en vervangt de voormalige buslijnen 23 en 24. Bus 20 rijdt op weekdagen een keer per uur, tijdens de spitsuren worden extra ritten gepland. De bus rijdt niet in het weekend.

Tot slot wordt lijn 116, die Brussel met Ternat verbindt, verlengd tot het NMBS-station van Essene-Lombeek. Zo kunnen reizigers makkelijker van de bus overstappen tot de trein.

2023-06-07T13:32:45Z dg43tfdfdgfd