SPONTANE STAKING BIJ DE LIJN NA GEVAL VAN AGRESSIE

Na een nieuw geval van agressie dinsdag bij De Lijn, hebben chauffeurs woensdag in verschillende stelplaatsen het werk neergelegd. Heel wat bussen zijn afgeschaft. Directie en vakbonden zijn momenteel in overleg, zo meldt De Lijn.

Op lijn 417, de sneldienst Antwerpen - Turnhout, gebeurde dinsdag een zwaar geval van fysieke agressie. Het incident vond plaats in de buurt van de Rooseveltplaats, hartje Antwerpen. Een chauffeur van De Lijn zou een slag gekregen hebben en er was ook schade aan het voertuig. De daders namen de vlucht.

De chauffeur was volgens De Lijn zwaar aangedaan en moest voor een controle naar het ziekenhuis. Verschillende collega's van de man legden daarop woensdag het werk neer in de regio Turnhout, Oostmalle en Mol.

De dienstregelingen zijn verstoord van buslijnen 380, 419, 440 tot 450 en lijn 460 tot 470. De meeste bussen hebben geen vertraging maar zijn afgeschaft. De Lijn laat tot slot weten dat er momenteel overleg plaatsvindt en dat elk geval van agressie er een te veel is.

2023-06-07T07:02:11Z dg43tfdfdgfd