RAADKAMER BUIGT ZICH OVER DOORVERWIJZING ZES VERDACHTEN VOOR DRUGSDODE IN PEER

De raadkamer in Hasselt heeft zich vrijdag gebogen over zes verdachten, die betrokken zouden zijn bij een 35-jarige drugsdode in Peer in mei 2022. In de nacht van 13 op 14 mei 2022 kwam in een woning in Peer dertiger Steven Ubben uit Oudsbergen in verdachte omstandigheden om het leven. Onderzoek wees uit dat hij GHB had ingenomen.

Een 41-jarige man wordt ervan verdacht de dodelijke GHB te hebben verschaft. De anderen wordt schuldig verzuim ten laste gelegd. In de raadkamer stond de doorverwijzing naar de correctionele rechtbank op de agenda. Binnenkort zullen de zes terechtstaan in de Hasseltse correctionele rechtbank.

De 41-jarige hoofdverdachte stond vrijdag toevallig ook al terecht in een dossier over drugshandel met de beruchte Hasselaar Rouchdi T., waarin het openbaar ministerie voor de veertiger een celstraf van 42 maanden en een boete van 8.000 euro had gevorderd. Hij had een rol gespeeld bij het binnensmokkelen en verhandelen van drugs in de gevangenis van Hasselt. Het ging om coke, cannabis, GHB (vloeibare xtc) en amfetamines. De veertiger zit momenteel nog in hechtenis.

2023-05-26T16:29:38Z dg43tfdfdgfd