NIEUWE FIETSTUNNEL ONDER TURNHOUTSEBAAN IN ANTWERPEN GEOPEND

In Antwerpen is woensdag de nieuwe fietstunnel onder de Turnhoutsebaan ter hoogte van de westelijke kant van het Rivierenhof geopend. Je kan er de Turnhoutsebaan veilig ondergronds kruisen, en de tunnel sluit ook aan op het Ringfietspad en op het Rivierenhof zelf.

Vroeger was er ook al een ondergrondse doorsteek mogelijk bij de Turnhoutsebaan, maar die ligt in de werfzone voor de heraanleg van de Antwerpse ring in het kader van de Oosterweelverbinding. De snelweg komt daar verdiept in een sleuf te liggen. Dankzij de nieuwe tunnel kunnen fietsers (en voetgangers) zowel tijdens als na de Oosterweelwerken veilig blijven passeren.

"We zorgen niet alleen voor een vlotte en veilige doorgang tijdens de werken maar we bouwen ook aan comfortabele en veilige fietsverbindingen", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). "De fietstunnel sluit naadloos aan op de toekomstige overkapping van de Oosterweelverbinding ter hoogte van Hof ter Lo en het Ringfietspad. Het is een puzzelstukje in de 35 kilometer aan nieuwe fietspaden, fietsostrades en tal van nieuwe of tijdelijke fietsbruggen in het kader van de Oosterweelwerken."

In de tunnel is een fiets- en voetgangerszone voorzien met een fietspad van 6,5 meter breed en een voetpad van 2 meter breed. De oude tunnel verdwijnt trouwens niet door de Oosterweelwerken, maar zal nadien worden heropend als "ecopassage". Dieren zullen er kunnen bewegen tussen het park Rivierenhof en het geplande Ringpark Het Schijn.

2023-06-07T13:47:31Z dg43tfdfdgfd