INTERNATIONAAL BEIAARDFESTIVAL LEUVEN BELLS GAAT VAN START OP 11 JUNI

Het internationaal beiaardfestival Leuven Bells gaat op 11 juni van start, zo heeft het Leuvens stadsbestuur woensdag bekendgemaakt. Het festival trakteert bezoekers op zeventien concerten op vier beiaards in Leuven.

De vier beiaards waarop concerten worden gegeven, zijn de Vredesbeiaard in Abdij van Park, de beiaard in het Groot Begijnhof, het instrument in de Universiteitsbibliotheek op het Ladeuzeplein en de beiaard van de Sint-Geertruikerk. De aftrap van het festival wordt op 11 juni in Abdij van Park gegeven, met een concert van Gerda Peters, de stadsbeiaardier van Voorburg in Nederland.

Andere blikvangers zijn onder meer het concert van Luc Rombouts, de curator van de Leuvense beiaardcultuur. Hij speelt op zondag 25 juni de volledige liederencyclus 'Die schöne Müllerin' van Franz Schubert in Abdij van Park. Elk lied wordt aangekondigd via een kort gedicht in de abtstuin. Voorts verwelkomt Leuven Bells ook Geert D'hollander, beiaardier aan de beroemde Bok Tower in Florida. D'hollander brengt op 3 augustus eigen werk op de beiaard van de Universiteitsbibliotheek. Afsluiten van het festival doet de Belgische beiaardier Julia Toumassian op de beiaard van het Groot Begijnhof.

Leuven Bells is volledig gratis. Tijdens elk concert wordt een luisterplek voorzien, waar het publiek kan genieten van de beiaardiers. Bij concerten op de beiaard in de Universiteitsbibliotheek kan je via schermen op het Ladeuzeplein meekijken in de klavierkamer en de beiaardier live aan het werk zien. Het volledig programma van het festival is te vinden op www.leuvenbells.be.

2023-06-07T15:57:41Z dg43tfdfdgfd