INBRAAK MONDT UIT IN ACHTERVOLGING OP E40, CHAUFFEUR KRIJGT CELSTRAF

De correctionele rechtbank heeft een Albanese man veroordeeld tot 15 maanden cel voor zijn betrokkenheid bij een inbraak in Bertem. Toen een bewoner de inbrekers opmerkte, sloegen die op de vlucht via de E40, met de politie op hun hielen.

Op 12 november hadden Lorenco N. en twee kompanen ingebroken in een Bertems huis door het schuifraam achteraan de woning in te slagen. Nadat ze het gelijkvloers hadden doorzocht, zetten ze op de kelderverdieping hun zoektocht verder, maar ze werden betrapt door de thuiskomende bewoner. Een gouden ring, een alarmpistool en een gouden ereteken waren de buit.

De politie kwam ter plaatse en maakte bij het aankomen al nota van een stilstaande wagen in de buurt. Nadat de vaststellingen in het huis waren verricht, merkten de agenten tijdens een patrouille in de buurt dat diezelfde wagen met hoge snelheid de E40 richting Brussel opreed, en zetten ze de achtervolging in. De wagen, die ingeschreven was op naam van een verhuurbedrijf uit Parijs, kon klemgereden worden. Twee passagiers zetten het op een lopen, twee handschoenen en een zaklamp waren de enige sporen die ze achterlieten.

Lorenco N. werd uiteindelijk wel gevat. Hij beweerde achteraf dat hij alleen werkmakkers moest oppikken en verder niets afwist van de inbraak, maar dat achtte de rechtbank ongeloofwaardig.

2023-05-26T16:54:40Z dg43tfdfdgfd