DRIE EN VIER MAANDEN CEL EXTRA VOOR DRUGS IN DE GEVANGENIS

De correctionele rechtbank van Leuven heeft twee gedetineerden van Leuvense gevangenissen tot drie en vier maanden extra celstraf en 400 euro boete opgelegd nadat ze betrapt werden op drugs en verboden medicatie in de gevangenis.

Dimitri G., een gevangene in Leuven Hulp, werd in januari en mei 2022 twee keer betrapt met verboden middelen. Telkens was er sprake van kleine blokjes hasj, in zijn sportschoen dan wel in een bus zeep. Eén keer troffen de cipiers ook vier pillen diazepam aan, waarvoor G. geen voorschrift heeft.

Het parket had ook 0,17 gram cannabis - aangetroffen in een telefoon - gelinkt aan G.. Anders dan bij de andere feiten, ontkende hij dat de drugs en de telefoon van hem waren. De rechtbank vond niet genoeg bewijs en sprak hem voor die feiten vrij. In totaal kreeg de man vier maanden cel erbij.

Livio E. werd in april 2022 betrapt op cannabis in zijn cel in Leuven Centraal. Tijdens een celcontrole werden er groene schilfers - die later positief testten op cannabis - gevonden tussen zijn tabak. E. weigerde verhoord te worden, de rechtbank legde hem drie maanden cel op.

2023-05-26T17:19:47Z dg43tfdfdgfd