CELSTRAF VOOR MAN DIE CONDUCTEUR OPWACHTTE EN KLAPPEN GAF NA ZWARTRIJDEN

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een Tiense man veroordeeld tot twee jaar cel voor zijn betrokkenheid bij twee gewelddadige feiten in 2019. De beklaagde was betrokken bij een brutale inbraak/drugsafrekening bij een kotstudent en deelde ook slagen uit aan een treinconducteur. Die laatste wachtte hij op na zijn shift om een rekening van eerder op de dag te vereffenen.

D.T. had op 17 juli 2019 van de treinbegeleider een boete gekregen voor zwartrijden. Toen die buitenkwam op het einde van zijn shift, stond D.T. klaar om hem te bedreigen en te bespuwen. "Deze man gaat de slaag van zijn leven krijgen, ik ga hem doodmaken", uitte de twintiger terwijl hij de conducteur achtervolgde. Die kreeg ook een trap te verwerken toen hij zijn gsm uithaalde om de politie te bellen. D.T. vluchtte daarop weg en ging in dezelfde straat zijn huis binnen. De conducteur kon na de feiten een maand niet werken.

Eerder dat jaar had D.T. samen met twee anderen ook ingebroken in een kot in Sint-Lambrechts-Woluwe, in wat achteraf een afrekening in het drugsmilieu bleek. De drie agressievelingen bedreigden het slachtoffer met een mes en deelden klappen uit. Pas toen het slachtoffer om hulp begon te roepen, vertrokken de drie.

Op het moment van de feiten was D.T. maar net meerderjarig, op de vier jaar die sindsdien verstreken gaf hij de rechtbank geen reden om te geloven dat hij zich had verbeterd op het vlak van legale inkomsten of een nuttige dagbesteding. Om ook onder meer aan zijn agressieproblematiek te werken, legden de rechters daarom de celstraf op onder voorwaarden voor drie jaar.

2023-05-26T11:59:27Z dg43tfdfdgfd