BESTUURDER ONDER INVLOED RAMT POLITIEVOERTUIGEN TIJDENS ACHTERVOLGING

De Antwerpse lokale politie heeft zaterdagochtend een 38-jarige man opgepakt die na een controle op het Sint-Jansplein met zijn wagen op de vlucht sloeg. De bestuurder ramde tijdens zijn vlucht verschillende politievoertuigen die hem wilden stoppen, en zette zich uiteindelijk pas op de afrit van de E17 in Sint-Niklaas aan de kant nadat de politie waarschuwingsschoten loste.

De man is volgens de politie geen onbekende voor het gerecht. Hij ging eerst wel nog in op het verzoek tot controle, maar toen bleek dat hij onder invloed van alcohol en drugs was, weigerde hij uit te stappen en reed hij plots weg. Onderweg sprong zijn passagier uit de wagen. De politie kon ook die persoon vatten.

De politie zette meteen de achtervolging in, en wat volgde was een dolle rit langs de Turnhoutsebaan, Singel en Kennedytunnel tot op de E17. De vluchtende bestuurder zou daarbij heel wat overtredingen hebben begaan, en ramde ook zeker drie politievoertuigen. Een lid van het SRT (snelleresponsteam) raakte gewond, en ook een motard moest ter controle naar het ziekenhuis. "Van de geraakte politievoertuigen is er zeker één 'total loss' en een tweede ernstig beschadigd", zegt politiewoordvoerster Kim Bastiaens.

De politie kon de man uiteindelijk tot staan brengen door waarschuwingsschoten te lossen. "De achtervolging bleef maar duren en de situatie werd te gevaarlijk", stelt Bastiaens. "De man werd gearresteerd en zijn wagen is in beslag genomen voor onderzoek."

2024-07-27T09:42:44Z dg43tfdfdgfd