280 KM FILE OP VLAAMSE WEGEN OP PIEKMOMENT VOOR PINKSTERWEEKEND

Op het piekmoment vrijdagmiddag stond er zo'n 280 kilometer file op de Vlaamse snelwegen. Het zwaartepunt lag rond Antwerpen. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum is er geen sprake van uitzonderlijke drukte en was het verkeer vrijdag vergelijkbaar met dat de dag voor Hemelvaart.

"We hebben de piek van 280 kilometer file al achter ons", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum rond 18 uur. "De ochtendspits was zeer rustig, met zo'n 50 kilometer file. Tussen 10 en 11 uur nam het verkeer toe, met een piek van 280 kilometer. Op dit moment is er nog zo'n 170 kilometer file".

Volgens Bruyninckx is het niet uitzonderlijk druk geweest. "De cijfers liggen in de lijn der verwachtingen", zegt hij. "Lang weekend, mooi weer voorspeld... dan wordt het normale vrijdagverloop altijd aangevet. Maar als we vergelijken met het lange weekend van Hemelvaart was het vandaag niet significant drukker."

Het zwaartepunt van de file lag vrijdag rond Antwerpen. "Dat is altijd al een heel drukke verbinding, op dagen vóór een lang weekend ligt de filedruk daar dan nog wat hoger dan op andere dagen."

Van een filerecord is vrijdag geen sprake. Ook daags voor Hemelvaart en op 20 januari, toen het in de namiddag hevig begon te sneeuwen en de avondspits daardoor drukker was dan gewoonlijk, stond er 280 kilometer file op Vlaamse snelwegen.

2023-05-26T17:04:48Z dg43tfdfdgfd