VAN DEN BROEK HEEFT EINDZEGE RONDE VAN TURKIJE BINNEN! KLETSNATTE SLOTRIT IN ISTANBUL GENEUTRALISEERD

De Ronde van Turkije is zondag geëindigd in een anti-climax. De organisatie was bij de start van de slotetappe in Istanbul genoodzaakt om de gehele rit te neutraliseren. 'Door de gladde conditie van de wegen', klonk het in een officieel statement.

De achtste rit was slechts 105,4 kilometer lang en moest een koninklijke massasprint opleveren in de straten van Turkse hoofdstad. In plaats daarvan besloot de organisatie niet vijf, maar slechts één rondje te rijden op het plaatselijke circuit. De dragers van de diverse truien op kop, geneutraliseerd naar de meet achter de jury-wagen.

Op die manier kregen we geen strijd meer in het klassement, waar Frank van den Broek van dsm-firmenich PostNL een voorsprong van vier seconden verdedigde op nummer twee Merhawi Kudus van Terengganu Cycling Team. De 23-jarige Nederlander veroverde de leiderstrui middels een ritzege bergop op dag zes.

De week was sowieso een groot succes voor dsm-firmenich PostNL, dat met Fabio Jakobsen de eerste etappe won en vervolgens nog eens drie (!) sprintetappes bijschreef door de snelle benen van lead-out Andreas Lund Andresen. De 21-jarige Deen neemt zodoende de puntentrui mee naar huis. Het bergklassement was voor Vinzent Dorn van BIKE-AID.

Eindklassementen Ronde van Turkije 2024

Results powered by FirstCycling.com

2024-04-28T08:28:10Z dg43tfdfdgfd