LENNARD KäMNA LIGT MAAND NA ONGEVAL NOG ALTIJD IN ZIEKENHUIS, MAAR KRIJGT WEL GOED NIEUWS

Lennard Kämna ligt nog altijd in het ziekenhuis, nadat hij op 3 april een zwaar trainingsongeval had op Tenerife. Dat meldt het Duitse BILD. Er is echter ook goed nieuws voor de Duitser.

De medische staf van BORA-hansgrohe heeft aan BILD laten weten dat Kämna weer terug zal kunnen keren op zijn oude niveau. Daarnaast konden ze mededelen dat de 27-jarige renner een van deze week het ziekenhuis mag verlaten. Hij zal dan terugkeren naar Duitsland, waar hij zijn herstel voort kan zetten en op den duur voorzichtig weer mag beginnen met fietsen.

Kämna was op Tenerife op zich voor te bereiden op de Giro d’Italia. Die ronde komt duidelijk te vroeg, terwijl ook de Tour de France een onmogelijkheid lijkt. Het is onduidelijk wanneer de rasaanvaller wel weer in actie komt.

Na het ongeval (een aanrijding met een auto) verbleef Kämna enkele dagen op de Intensive Care. Vervolgens werd hij verplaatst naar een normale ziekenhuisafdeling. Daar is hij verder behandeld aan zijn blessures: enkele gebroken ribben en een longkneuzing.

2024-04-30T07:08:53Z dg43tfdfdgfd