EERSTE TRAININGSRIT IN DE BUITENLUCHT VOOR WOUT VAN AERT NA VAL IN DWARS DOOR VLAANDEREN

Wout van Aert heeft woensdagochtend zijn eerste trainingsritje buiten kunnen maken nadat hij drie weken geleden zwaar ten val kwam in Dwars door Vlaanderen. De renner van Visma | Lease a Bike hield het bij een dikke dertig kilometer op de mountainbike, maar het is wel een belangrijke stap in zijn revalidatie.

Van Aert brak bijna drie weken geleden, bij een zware valpartij in Dwars door Vlaanderen, zijn sleutelbeen, borstbeen en maar liefst zeven ribben. Hij moest onder het mes en kon zijn twee hoofddoelen van het voorjaar – de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix – uit zijn hoofd zetten. Een eerste deelname aan de Giro d’Italia (4-26 mei) komt ook te vroeg voor de 29-jarige klassiekerspecialist.

‘New bike day’

De Belg werd de voorbije dagen ook al meerdere keren gespot op trainingsplatform Zwift, al deed Van Aert hier vrij geheimzinnig over. De coureur is niet geheimzinnig als het gaat over zijn eerste fietstochtje na zijn zware val, aangezien hij zijn MTB-rit heeft geüpload op Strava. “Sorry aan alle collega’s die ik ooit shit heb gegeven omdat ze spacers onder hun stuurpen hebben. First spin outside => new bike day”, zo luidt het bijschrift.

Het is nog niet duidelijk waar en wanneer Van Aert terug in competitie komt. Normaal gezien was zijn eerstvolgende doel na de Giro de Olympische Spelen in Parijs. De tijdrit is op zaterdag 27 juli, de wegrit op zaterdag 3 augustus. Of Van Aert zich via de Tour de France zal voorbereiden op de Spelen, valt nog te bezien.

2024-04-17T10:45:52Z dg43tfdfdgfd