KöKCü IN GENADE AANGENOMEN BIJ BENFICA NA GESPREK MET SCHMIDT

Orkun Kökcü is terug in de plannen van Benfica-trainer Roger Schmidt. De gewezen Feyenoorder had zich in De Telegraaf kritisch uitgelaten over de tactische opdrachten die zijn trainer hem gaf, waarop Schmidt hem voor de volgende wedstrijd uit de selectie zette. Die sanctie is opgeheven.

Dat vertelde de Duitse trainer, die we nog kennen van zijn tijd bij PSV, op de persconferentie daags voor het competitieduel met Chaves in Estádio da Luz. 'Ik vond het na dat interview het verstandigste om hem niet te laten spelen tegen Casa Pia. Maar hij is terug, we hebben een gesprek gehad en hij heeft de gang van zaken aanvaard, zoals ik had verwacht. Het was niet zijn intentie om ruis of negativiteit te creëren', neemt Schmidt het op voor de Haarlemmer.

De coach benadrukte dat het sowieso nooit zijn bedoeling was om Kökcü helemaal uit de ploeg te verbannen. 'Voor en na de wedstrijd tegen Casa Pia heb ik gezegd dat ik overtuigd ben van zijn kwaliteiten als speler én van zijn karakter. Dat interview was een fout. Dat was voor niemand goed, behalve misschien voor jullie journalisten', knipoogde Schmidt. 'Spelers maken fouten, maar ik moet ze steunen en we moeten het hier niet meer over hebben.'

Schmidt hield zich op de vlakte toen hem gevraagd werd naar verschillen in Kökcü's rol bij Benfica en die bij de nationale ploeg van Turkije. 'Ja, dat is anders, want de spelers en de tactiek zijn anders. Ik denk daar niet over na, ik denk alleen over Kökcü bij Benfica', aldus Schmidt, die nog wel toevoegde dat het altijd een 'grote eer' is om voor je land uit te komen.

Het is voor de rest van het seizoen nu gedaan met interlandperiodes. Voor de grootmacht uit Lissabon staat er nog genoeg op het spel: Benfica is verwikkeld in een fel gevecht om de landstitel met stadgenoot Sporting Portugal, en diezelfde opponent wacht volgende week in de return van de halve finale van de beker. Benfica verloor uit met 2-1 en heeft dus wat recht te zetten. Voorts spelen As Águias in de kwartfinale van de Europa League tegen Olympique Marseille.

2024-03-28T15:23:35Z dg43tfdfdgfd