'AUTO RIJDT PUBLIEK IN TIJDENS AUTOSHOW: 12 GEWONDEN'

Op een autoshow in Italië is er een vreemd ongeval voorgevallen. Een Lancia Rally 037 reed het publiek binnen en daarbij vielen heel wat gewonden.

Autoshows zijn heel erg leuk, maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn. Veel volk op eenzelfde plaats, allemaal om zeldzame auto's van dichtbij te zien: het is een mogelijke gevaarlijke plaats.

Dat hebben ook een aantal toeschouwers van het Turijn Auto Salon 2024 aan de lijve mogen ondervinden. Zij kwamen dit weekend met een hele groep in aanraking met een superzeldzame Lancia Rally 037.

Twaalf lichtgewonden

Europees autojournalist Michael Taylor maakte er op 15 september een filmpje van op X. Het filmpje toont een Lancia Rally 037 die tijdens de autoshow plots het publiek inrijdt.

Bij de crash zouden uiteindelijk twaalf mensen lichtgewond raken. Niemand was er erg aan toe, veel meer dan een gebroken been werd er niet geregistreerd door de hulpdiensten. Een geluk bij een ongeluk dus.

Een officieel politierapport over de kwestie is e rniet, maar het zou dus allemaal wel meevallen. Het ging overigens over een echte Rally 037 en dus geen replica. Een heel zeldzaam model, want er zouden maar zo'n 200 van gemaakt zijn. In de jaren '80 was het merk ook op het WK heel succesvol.

2024-09-16T16:25:09Z dg43tfdfdgfd