OUD-BURGEMEESTER BERLIJN EN POLITICA IN DRESDEN AANGEVALLEN

Franziska Giffey, een SPD-senator en voormalig burgemeester in Berlijn, is gisteren in de Duitse hoofdstad in een bibliotheek in de wijk Rudow aangevallen. Een man zou haar hebben geslagen met een tas gevuld met een 'harde inhoud', laat de politie weten.

De man zou Giffey in haar nek en op haar hoofd hebben geraakt. De politica raakte lichtgewond en is in het ziekenhuis behandeld.

De verdachte zou vervolgens zijn gevlucht en de Berlijnse politie heeft niet bekendgemaakt of de verdachte vervolgens is opgepakt. 

Politica Dresden aangevallen

Gisterenavond berichtte ook de politie van de staat Sasken dat een politica in Dresden was aangevallen. Een 47-jarige politica van de partij de Groenen was verkiezingsposters aan het ophangen toen ze door een man opzij werd geduwd en door een vrouw werd bespuugd. 

Vervolgens zou een van de verdachten twee verkiezingsposters hebben vernield en zou hij de aanwezigen hebben beledigd en bedreigd, aldus een politierapport. Hulpdiensten zouden later de twee verdachten hebben aangehouden. Er werd niet bekendgemaakt om welke politica het precies ging.

Opeenstapeling aanvallen

De aanvallen volgen op meerdere andere recente aanvallen op politici in Duitsland. Zo werd afgelopen vrijdag SPD-politicus Matthias Ecke in Dresden in elkaar geslagen

Ook hij was op dat moment verkiezingsposters aan het ophangen in de stad. 

2024-05-08T07:27:36Z dg43tfdfdgfd