ONRUST BIJ KERK SYDNEY NA TWEEDE STEEKPARTIJ IN TWEE DAGEN TIJD

Honderden mensen hebben zich verzameld bij een kerk in de Australische stad Sydney nadat daar een steekpartij had plaatsgevonden. Eerder vandaag werd de bisschop neergestoken. Dit gebeurde tijdens zijn preek. De steekpartij was via een livestream te zien.

Naast de bisschop raakten twee anderen gewond. Het is de tweede keer in korte tijd dat de stad wordt opgeschrikt door een steekpartij op een publieke locatie. Zaterdag stak een man om zich heen in een winkelcentrum, met zeker zes doden tot gevolg.

Stenen naar politie

De menigte die zich momenteel buiten de kerk heeft verzameld, is daar om te protesteren tegen de steekpartijen. De groep wordt volgens lokale media steeds groter. De politie probeert mensen op afstand te houden. Via een politiehelikopter worden omstanders opgeroepen te vertrekken.

Volgens The Sydney Morning Herald zou ook met stenen en andere spullen naar de politie worden gegooid. Een politievakbond meldt dat daardoor ook politiemensen gewond zijn geraakt.

Livestream

Op sociale media worden beelden van de steekpartij van vandaag verspreid. Daarop is te zien hoe de bisschop voor het altaar staat en daar plotseling wordt aangevallen door een man in zwarte kleding. Die blijft op hem insteken tot kerkgangers naar voren rennen en ingrijpen. De dienst kon via een livestream worden gevolgd.

De bisschop zou deel uitmaken van een zeer conservatieve Assyrische geloofsgroep. Een lokale bestuurder vertelde dat de gewonde bisschop na de steekpartij zijn hand op de dader legde en begon te bidden. De politie heeft de vermeende 15-jarige dader aangehouden. Hij zou zijn overgebracht naar een geheime locatie.

Na de steekpartij in de kerk moesten twee mensen naar het ziekenhuis. Twee andere gewonden konden ter plekke worden behandeld.

2024-04-15T15:01:35Z dg43tfdfdgfd