HONDERDEN DODE PAARDEN GEVONDEN OP PLATTELAND AUSTRALIë

Op een erf op het Australische platteland zijn resten gevonden van ten minste vijfhonderd paarden. De kadavers werden gevonden nadat buren hadden geklaagd over stank. Verschillende instanties, waaronder de politie, hebben een onderzoek geopend.

Verspreid over een stuk grond in de plaats Wagga Wagga, halverwege Sydney en Melbourne, werden op 'talloze' plekken grote aantallen dode paarden gevonden. "Sommige karkassen waren slechts nog resten van een skelet, terwijl anderen relatief kortgeleden waren doodgegaan", meldt de gemeente. 

Onder de instanties die onderzoek doen naar de dode paarden zijn naast de politie ook de voedsel- en gezondheidsautoriteiten en een toezichthouder op de rensport. Volgens die toezichthouder is de eigenaar van het terrein geen beoefenaar van de rensport. De gemeente wil vanwege het onderzoek verder niets kwijt over de zaak.

In een verklaring schrijft de politie dat het al vrij snel duidelijk werd dat 'het slachten van paarden op dit terrein al langere tijd gebeurde'. 

De eigenaar van het erf ontkent tegenover het Britse medium The Guardian de hoeveelheid gevonden dode paarden. Volgens hem zou het gaan om zo'n 15 tot 20 dode paarden die hij had afgemaakt om voedsel van te maken voor zijn huisdieren. 

2024-04-17T10:04:24Z dg43tfdfdgfd