DODEN EN GEWONDEN BIJ STEEKPARTIJ VS, VERDACHTE OPGEPAKT

Bij een aantal aanvallen met een mes in de Amerikaanse stad Rockford zijn vier doden en zeker vijf gewonden gevallen. De politie heeft een 22-jarige man aangehouden.

Rockford ligt iets ten oosten van de stad Chicago, in de staat Illinois. 

De politie gaat ervan uit dat er maar één dader is. Over diens motief is nog niets bekend. De steekpartijen vonden plaats in een tijdspanne van 20 minuten. 

'Gruwelijk geweld'

De overleden slachtoffers zijn een 15-jarig meisje, een 22-jarige man, een 49-jarige man en 63-jarige vrouw. 

De gewonden zijn met ernstige verwondingen opgenomen in ziekenhuizen. De toestand van een van hen is kritiek. Amerikaanse media melden dat net buiten Rockford, in Winnebago County, ook twee gewonden zijn gevallen.

Onder de gewonden is een jonge vrouw die probeerde weg te vluchten. Zij werd in haar gezicht en handen gestoken. Een persoon die haar wilde helpen, kreeg ook messteken.

Postbode onder de doden

Onder de doden is de plaatselijke postbode, zeggen ooggetuigen. "We zullen hem enorm missen", zegt een van hen. "Hij was zo vriendelijk. Hij was altijd bereid iemand te helpen die daarom vroeg." 

Burgemeester Tom McNamara van Rockford heeft zijn medeleven uitgesproken. Hij laat in een verklaring op sociale media weten 'geschokt te zijn door het gruwelijke geweld tegen onschuldige leden van onze gemeenschap'.

2024-03-28T11:29:09Z dg43tfdfdgfd