MAN MET KRUISBOOG OPGEPAKT NA MOORD OP GEZIN BBC-JOURNALIST

De Britse politie heeft de man opgepakt die ervan verdacht wordt drie vrouwen om het leven te hebben gebracht in een huis in Bushey, ten noordwesten van Londen. De man zou tijdens zijn daad en later op zijn vlucht in het bezit zijn geweest van een kruisboog. De 26-jarige verdachte Kyle Clifford werd opgepakt 'zonder een schot te lossen', meldt de politie.

Volgens de Britse politie werd de man in gewonde toestand aangetroffen op een begraafplaats. Hij is ingerekend en naar een ziekenhuis vervoerd.

De vrouwen, vermoedelijk een moeder en haar twee dochters, werden gisteravond zwaargewond aangetroffen in een huis. Twee traumahelikopters en meerdere ambulances kwamen ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten, schrijft de BBC. De drie vrouwen van 25, 28 en 61 jaar oud, overleden ter plaatse.

Gezin van BBC-commentator

Volgens de Britse krant The Guardian zijn de drie slachtoffers het gezin van commentator John Hunt van de BBC. Die Britse omroep heeft dat inmiddels bevestigd. Zij zouden volgens de krant mogelijk enkele uren lang gegijzeld zijn gehouden voordat de politie werd gealarmeerd.

De verdachte, genaamd Kyle Clifford, is 26 jaar en komt uit de omgeving van Enfield, zo'n 25 kilometer ten oosten van Bushey. Zijn mogelijke motief is niet bekend, maar het gaat volgens de politie om een 'gerichte aanval'.

De nieuwe Britse minister van Binnenlandse Zaken, Yvette Cooper, noemt op X de moord op de drie vrouwen 'werkelijk schokkend'. "Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de slachtoffers."

2024-07-10T11:05:15Z dg43tfdfdgfd