BARCELONA HAALT BUSLIJN UIT GOOGLE MAPS IN STRIJD TEGEN TOERISTEN

Het gemeentebestuur van Barcelona heeft ervoor gezorgd dat een buslijn die populair is bij toeristen, voortaan niet meer in de maps-apps van Google en Apple te vinden is. Daardoor zitten er plotseling veel minder toeristen in de bus.

Inwoners van Barcelona klaagden al langer dat de bus, die stopt bij het populaire Parc Güell, vaak zo vol met toeristen zat, dat oudere bewoners met wandelstokken er niet meer bij pasten. 

Verwijzing weg

De buurtbewoners vroegen het stadsbestuur om in te grijpen, en dat deed het met succes. Het bestuur zorgde ervoor dat toeristen die op Google Maps een route naar Parc Güell zoeken, niet meer naar de lokale buslijn verwezen worden.

De maatregel is bijzonder effectief gebleken. Sinds de buslijn niet meer makkelijk vindbaar is, is er weer plek voor Barcelonezen in de bus. 

Tegen de Britse krant The Guardian zegt een van hen blij te zijn met het ingrijpen door de overheid: "Het volgende wat we moeten doen is het hele Park Güell van Google Maps afhalen."

Klemgereden

Niet alleen in Barcelona zorgen bussen vol toeristen voor ontevredenheid bij de lokale bevolking. In Madrid kwam vorige maand een toeristenbus vast te zitten in de smalle straatjes van de Spaanse hoofdstad, waarop bewoners zich afvroegen wat zulke grote bussen in het centrum te zoeken hebben. Overigens was deze bus wel van zijn vaste route afgeweken.

2024-04-16T18:18:10Z dg43tfdfdgfd