AL 10 LICHAMEN GEBORGEN UIT MASSAGRAF AL SHIFA-ZIEKENHUIS

Er zijn tot nu toe tien lichamen geborgen uit een massagraf dat gisteren werd ontdekt bij het Al Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad. Dat meldt Al Jazeera op basis van verklaringen van ziekenhuisdirecteur Motasem Salah.

Het ziekenhuis werd onlangs overvallen en belegerd door Israëlische soldaten, vlak voordat deze zich eerder deze maand uit Gaza terugtrokken om zich voor te bereiden op nieuwe operaties. De Israëli's vielen het ziekenhuis aan, omdat er volgens hen Hamasstrijders in het ziekenhuis aanwezig waren.

Identificeren lichamen bemoeilijkt

Salah zei dat het zoeken naar lichamen en het identificeren ervan doorgaat. Dat wordt volgens hem bemoeilijkt door een gebrek aan forensische experts en adequate apparatuur. 

Hulpdiensten gebruiken daarom schoppen en hun handen om lichamen op te graven. Deze lichamen zijn vermoedelijk van patiënten die in het ziekenhuis werden behandeld.

"We zijn vastbesloten deze misdaden tegen burgers aan het licht te brengen", sprak Salah uit tegenover de nieuwszender.

Vrouwen en kinderen

"We hebben tot nu toe tien lichamen geborgen die begraven lagen voor de hoofdingang van het complex, vlakbij de operatieafdeling. Sommige van deze lichamen zijn ontbonden, van andere vonden we alleen lichaamsdelen. Velen van hen waren vrouwen en kinderen."

2024-04-16T00:46:48Z dg43tfdfdgfd