VERKIEZINGEN 2024 - "GEDAAN MET DE HARDWERKENDE VLAMING UIT TE PERSEN"

N-VA wil het alternatief zijn voor een voortzetting van de huidige federale regering, die op kap van de Vlaming de begroting verder de dieperik laat ingaan. Enkel N-VA kan voor de kentering zorgen, verklaarde voorzitter Bart De Wever zondag aan het slot van het kiescongres van zijn partij in Gent. En als de kiezer N-VA een sterk mandaat geeft, dan is De Wever bereid premier te worden.

N-VA trekt al een hele legislatuur ten oorlog tegen de Vivaldi-regering. Bij de start van de campagne richting de verkiezingen van 9 juni riep De Wever zijn troepen op de komende zes weken nog eens de loopgraven te verlaten en de kiezer te overtuigen. Centraal in zijn boodschap - die vanaf vandaag wordt ondersteund door een campagnefilmpje - stond de verdediging van de Vlaamse welvaart. Daarbij verwees hij naar de schulden die onder de federale regering fors zijn toegenomen, terwijl de belastingen in ons land bij de hoogste zijn.

En het PS-programma bevat nog veel meer sociale uitgaven en nog veel meer belastingen, waaarschuwde De Wever. "Onze studiedienst telde ruim 10 miljard aan nieuwe belastingen in het programma. Toen ik dat voorlegde aan Magnette, lachte hij opnieuw: het is een beetje meer. En hij deed niet eens een poging om tegen te spreken dat het noorden daarvan 70 tot 80 procent zal moeten betalen", luidde het. "Gedaan met Vivaldi, gedaan met de hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen, gedaan met besturen zonder Vlaamse meerderheid."

De Wever herhaalde dat stemmen voor Vivaldi-partijen of voor "extreme partijen" Vlaams Belang en PVDA, de weg plaveit voor een voortzetting van dezelfde regering. Enkel stemmen voor N-VA kan voor een paradigmashift zorgen, ging hij voort, en dat moet gebeuren binnen de omslag naar het confederalisme.

2024-04-28T10:31:41Z dg43tfdfdgfd