LEONARDKRUISPUNT - PEETERS BLIJFT BIJ STANDPUNT: WERKEN AAN LEONARDKRUISPUNT GAAN VERDER ZOALS GEPLAND

De werken aan het Leonardkruispunt gaan verder zoals gepland, zonder het verdere uitstel waarop de Brusselse en Waalse regering en verschillende Brusselse gemeenten hadden aangedrongen. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters na afloop van nieuw interministerieel overleg dinsdagavond. "De werken laten geen uitstel toe", zegt woordvoerder Aidan Reinquin.

De bevoegde ministers kwamen wel overeen dat het overleg wordt opgevoerd, dat ze een optimalisering van de verkeersstromen verder bekijken en dat er meer communicatie naar de burgers komt. Peeters vraagt haar collega's om eveneens de communicatie-inspanningen te vergroten.

Dinsdag/vandaag ging de tweede fase van de werkzaamheden aan het Leonardkruispunt zoals gepland al van start. Na het interministerieel overleg van maandag werd wel overeengekomen dat de afrit richting Waterloo vanuit Oudergem wel nog twee dagen wordt geopend tijdens de avondspits. Vanaf donderdag blijft de afrit dan dicht tot het einde van de werken, gepland voor eind oktober.

De Waalse en de Brusselse mobiliteitsministers Philippe Henry en Elke Van den Brandt hadden aangedrongen op een week uitstel van de nieuwe fase van de werken. Ook de lokale besturen hadden op uitstel aangedrongen.

De werken zouden aanvankelijk enkel 's nachts plaatsvinden, maar omdat het Agentschap Wegen en Verkeer ontdekte dat de schade aan de Leonardtunnel erger is dan gedacht, vinden de werken ook overdag plaats.

2024-04-16T18:04:48Z dg43tfdfdgfd