KAMER WERKT BESPREKING VAN DE LAATSTE WETTEKSTEN VAN DE LEGISLATUUR AF

De plenaire vergadering van de Kamer heeft dinsdag de hele dag en een stuk van de nacht gedebatteerd over de laatste wetsvoorstellen en -ontwerpen van de legislatuur. Woensdag wordt er gestemd.

Op de agenda stonden dinsdag nog een 35-tal wetteksten. Een deel ervan was eerder technisch van aard, maar toch worden er ook op het einde van de legislatuur nog een aantal doortastendere hervormingen doorgevoerd.

Zo stemt de Kamer woensdag onder meer over een betere bescherming tegen oplopende schulden, strengere regels voor privédetectives, een langverwachte oplossing voor de taalrol van de Brusselse procureur des Konings en de afschaffing van het ziektepensioen voor vastbenoemde ambtenaren.

Ook over de grondwetsartikels die voor herziening vatbaar worden verklaard, moeten de Kamerleden woensdag nog stemmen. Omdat na de regering en de Kamer de Senaat die oefening nog moet doen, wordt de Kamer daarna nog niet meteen ontbonden. Dat gebeurt op 23 mei, wanneer de finale tekst met ter herziening verklaarde grondwetsartikels is gepubliceerd.

2024-05-08T01:08:48Z dg43tfdfdgfd