FEDERALE FORMATIE - PVDA WAARSCHUWT VOOR AANVAL VAN "ARIZONA" OP WERKENDE KLASSE

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw waarschuwt voor de maatregelen die op til staan indien er een federale regering komt van N-VA, Vooruit, CD&V, MR en Les Engagés. Die komen neer op een "frontale aanval op de werkende klasse", aldus Hedebouw. Met de gemeenteraadsverkiezingen die voor de deur staan, lanceert de communistische partij een campagne en petitie om "Arizona" tegen te houden.

"De btw op basisgoederen verhogen, de accijnzen op brandstof verhogen, de loonindex aanvallen, mensen langer laten werken voor minder pensioen of de arbeidstijd onmogelijk maken." Hedebouw haalde voldoende munitie uit de gelekte supernota van formateur Bart De Wever om zaterdag tijdens ManiFiesta, het jaarlijkse Feest van de Solidariteit in Oostende, zijn banbliksems over de zogenaamde Arizona-coalitie uit te spreken.

Zoals bekend gaan de onderhandelingen vanaf maandag terug van start, maar het is duidelijk dat er geen nieuwe regering zal zijn voor de lokale verkiezingen van 13 oktober. Dat is volgens de uiterst-linkse voorman een bewuste keuze. "Op een gegeven moment realiseerden deze partijen zich dat ze een dergelijk akkoord niet voor de verkiezingen konden maken, omdat niemand dan nog op hen zou stemmen. Ze hebben hun project alleen tijdelijk op pauze gezet tot na de gemeenteraadsverkiezingen", herhaalde hij.

Voor PVDA moet het Arizona-project niet alleen worden uitgesteld, maar volledig worden opgedoekt. De partij lanceert daarom een petitie (www.stoparizona.be) om de plannen stop te zetten. "De strijd om ze te stoppen begint nu en we zullen niet toegeven", aldus Hedebouw.

2024-09-07T15:00:12Z dg43tfdfdgfd