ASIEL EN MIGRATIE - TOM VAN GRIEKEN LANCEERT 116 VOORSTELLEN OM IMMIGRATIESTOP TE REALISEREN

Het Vlaams Belang heeft 116 voorstellen om een radicale ommezwaai te maken in het asiel- en migratiebeleid. Daarvan zijn er 9 die op Europees niveau gerealiseerd moeten worden en dus voor de (middel)lange zijn, maar de overige 107 zijn 'vingerknipvoorstellen' die onmiddellijk implementeerbaar zijn, zo benadrukte hij dinsdag bij de voorstelling van het boek 'Immigratiestop' samen met de migratiespecialiste van de partij, Francesca Van Belleghem schreef en voorstelde.

"Ik zou deze voorstellen liefst zelf allemaal willen uitvoeren, maar de kans ik klein dat ik de kans daartoe zou krijgen - de meeste voorstellen liggen op federaal niveau, red. -, maar ik daag jullie uit om te kijken hoeveel procent van deze maatregelen binnen 10 jaar gerealiseerd zijn", verwees Tom Van Grieken zelf impliciet naar het beruchte 70 puntenplan van het Vlaams Blok dat in 1992 door Filip Dewinter gelanceerd werd en intussen voor een deel in de praktijk gezet werd.

Voor de Vlaams Belangvoorzitter is zijn boek een 'handvat' om een radicale ommezwaai te realiseren. Daarbij schuift hij 9 voorstellen naar voren die op middellange of lange termijn gerealiseerd kunnen worden omdat ze Europese bevoegdheden zijn.

Ondanks het 'Europese keurslijf' zijn er voor Van Grieken nog veel mogelijkheden om het asiel-, migratie- en integratiebeleid aan te scherpen. Hij heeft daarom 107 maatregelen opgesomd die op korte termijn kunnen uitgevoerd worden.

Het gaat daarbij om een serie maatregelen om de gezinsherening - de grootste vorm van immigratie -, het verminderen van de instroom van asielzoekers - uitlezen van gsm, afschaffen zakgeld, ... -, de arbeidsmigratie selectiever maken, de illegaliteit aanpakken, of de terugkeer van uitgeprocedeerden verhogen. Tom Van Grieken noemde de missie van een deel van de federale regering naar Marokko die dinsdag afloopt een "verkiezingsstunt".

2024-04-16T12:49:09Z dg43tfdfdgfd