ZWEEDSE DOUANE BETRAPT BELGISCH KOPPEL OP WAPENSMOKKEL: ZES WAPENS VERSTOPT IN SLIP EN BH

De Zweedse douane heeft in december een Belgisch koppel onderschept dat 15 wapens probeerde het land binnen te krijgen. De wapens zaten verstopt in het ondergoed van de vrouw en achter een verborgen luik in het dashboard van hun wagen. Het koppel, dat volgens de Zweedse douane in Genk woont, is nu in beschuldiging gesteld en riskeert een celstraf van minstens vier jaar.

Twee Belgische veertigers waren begin december met de auto onderweg naar Zweden. Op de Sontbrug, die Denemarken met Zweden verbindt (en bekend is van de reeks "The bridge"), volgde een routinecontrole door de douane. Die kreeg argwaan omdat het verhaal van het koppel geen steek hield. 

Ze vertelden dat ze op weg waren naar een trouwfeest, maar de vrouw bleek haar bagage kwijtgespeeld en de man kon niet meteen vertellen wie er juist trouwde. Daarop volgde een onderzoek: douaniers troffen zes wapens aan bij de vrouw. Ze had er twee verstopt in haar bh en vier in haar onderbroek.

Een speurhond vond in de auto ook meerdere wapenonderdelen. Die zaten achter een verborgen luik onder de autoradio en het handschoenenkastje. In totaal had het koppel 15 wapens bij.

(lees voort onder de foto's)

Bij zijn verhoor bekende de man dat hij de wapens in Duitsland was gaan ophalen om ze naar Stockholm te brengen. De vrouw verstopte de wapens op vraag van haar partner onder haar kleren. Zij beweert dat ze niet wist wat de bedoeling was. Het duo riskeert vier tot zeven jaar cel voor wapensmokkel. 

2023-03-28T06:37:13Z dg43tfdfdgfd