ZWARE TWEEWIELERS NIET LANGER TOEGELATEN OP ROLTRAPPEN ANTWERPSE SINT-ANNATUNNEL: KANS OP SCHADE EN ONGEVALLEN TE GROOT GEWORDEN

Het verbod op zware fietsen geldt vanaf nu. Het AWV plaatst vanaf 30 september ook paaltjes aan de tunnelingangen om de doorgang te versmallen. Fietsers met grotere en zware tweewielers worden naar de liften verwezen. De laatste jaren is het fietsverkeer opmerkelijk gestegen. Maar ook het aantal gebruikers met een zware fiets in de tunnel is sterk toegenomen. Het gaat voornamelijk om de opmars van bakfietsen en cargofietsen.

Erfgoed en gebruikers beschermen

"De bak- en cargofietsen zijn ideaal voor het vervoeren van zwaar gewicht", zegt Stefanie Nagels van het AWV. "Onze roltrappen zijn niet voorzien op die heel zware lasten. We nemen deze maatregel om ons erfgoed te beschermen. Daarnaast moeten we de veiligheid van de tunnelgebruikers blijven waarborgen. Het dragen van zo'n zware fiets op de steile trappen verhoogt de kans op valincidenten. Zo breng je jezelf en anderen in gevaar."

Sensibiliseringscampagne

Aan de tunnel komen affiches om de reizigers bewust te maken van de nieuwe maatregel. Dat gebeurt met boodschappen zoals "Zware en elektrische (bak)fietsen zitten in de lift!" of "Houd de roltrap in topvorm! Voor een zware fiets geldt de lift als norm."

2024-09-16T17:50:28Z dg43tfdfdgfd