ZELENSKY WAARSCHUWT: "POETIN WIL MINSTENS HELFT VAN DUITSLAND VEROVEREN"

Tijdens een bezoek aan het front in het oosten van Oekraïne heeft president Zelensky zijn vrees voor een nieuw Russisch offensief geuit. 

“We hebben de situatie gestabiliseerd”, aldus Zelenski in een gesprek met het Amerikaanse CBS News. “Het is beter dan twee of drie maanden geleden, toen we een groot tekort aan artilleriemunitie en verschillende andere soorten wapens hadden. Het grote, gigantische tegenoffensief van Rusland hebben we helemaal niet gezien: ze hadden geen succes.” Maar Zelensky verwacht op korte termijn, waarschijnlijk al in mei of juni, een nieuw grootschalig Russisch offensief. En daarom vraagt hij nogmaals om meer hulp.

Volgens Zelensky moet Oekraïne de oorlog winnen, want “met elk dorp dat hij verliest, wordt hij zwakker op het thuisfront”. En hij koppelde er een waarschuwing aan: “En als Oekraïne verliest, zal Poetin daar niet stoppen. Nu zijn wij het, en daarna Kazachstan, de Baltische staten, Polen, en Duitsland. Zeker de helft van Duitsland.”

Zelensky blijft van mening dat Poetin de voormalige Sovjet-Unie wil herstellen in zijn voormalige eer en glorie, én zijn voormalige grenzen. “Zelfs morgen kunnen de raketten naar eender welk land vliegen. Deze agressie, en het leger van Poetin, kunnen naar Europa komen. Ze kunnen naar de Verenigde Staten komen. En dan zullen Amerikaanse soldaten Europa moeten beschermen, want dat zijn NAVO-lidstaten.”

(SR for Tagtik/Source: CBS News - Reuters - AFP/Illustration picture: Kevin Schmid for Unsplash)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-03-29T10:40:40Z dg43tfdfdgfd