ZELENSKI: "WE BEREIDEN ONS VOOR OP MASSAAL RUSSISCH LENTE-OFFENSIEF"

Oekraïne bereidt zijn soldaten voor op een groot Russisch offensief dat de komende maanden wordt verwacht. "Waarschijnlijk voordat de zomer begint", zei de Oekraïense president Volodimir Zelenski zondag. 

Maar Kiev maakt er eveneens geen geheim van dat zodra de toestand aan het front is gestabiliseerd, er nog dit jaar een tegenoffensief zal komen. Zelenski wil immers de Krim-brug bombarderen en de Krim helemaal heroveren.

Maar first things first. De voorbereiding op het Russische lente-offensief. En die wordt mede mogelijk gemaakt door de Amerikaanse steun die werd goedgekeurd. De senaat heeft dinsdag immers haar finale goedkeuring gegeven voor Amerikaanse hulp ter waarde van 61 miljard dollar aan Oekraïne. 

Maar ook het Verenigd Koninkrijk doet een aardige duit in het zakje. Londen schenkt haar grootste steunpakket tot nu toe. “De Britse premier heeft mij op de hoogte gebracht van het grootste steunpakket tot nu toe: goed voor ongeveer een half miljard pond. Al wat er wordt gestuurd, is nodig aan het front”, maakte Oekraïens president Volodimir Zelenski dinsdag bekend. Het VK zal onder meer belangrijke Storm Shadow-raketten sturen, alsook 4 miljoen stuks munitie. 

Ook andere Europese landen blijven Oekraïne steunen met militair materiaal.

(SR for Tagtik/Illustration picture: Karollyne Videira for Unsplash)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-04-24T09:15:39Z dg43tfdfdgfd