ZATERDAGAVOND ZIJN 169 MENSEN OPGEPAKT IN FRANKRIJK, ONDER WIE 122 IN PARIJS

In totaal zijn 169 personen zaterdagavond opgepakt in Frankrijk, onder wie 122 in Parijs, blijkt uit een balans van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat gebeurde bij de protesten tegen de pensioenhervormingen die de regering wil doorvoeren.

Het ging zaterdagavond al om de derde opeenvolgende avond van spanningen in de Franse hoofdstad, na de beslissing van de Franse regering om haar pensioenhervorming buiten het parlement om door te drukken. Tegen die hervorming wordt al wekenlang actiegevoerd.

In Parijs op de Place de la Concorde, waar bijeenkomsten verboden waren, vonden 400 controles plaats en werden 12 mensen gearresteerd, aldus het ministerie.

In de buurt van de Place d'Italie zijn 110 arrestaties verricht. Ongeveer 4.200 mensen demonstreerden in het 13e arrondissement, waar het 's avonds tot botsingen met de politie kwam.

Relschoppers wierpen er barricades op, staken vuilnisbakken in brand, vernielden bushokjes en bekogelden de politie met allerlei projectielen. Die laatste reageerde met traangas en charges.

Niet alleen in Parijs, ook in vele andere steden in Frankrijk kwamen zaterdag weer actievoerders op straat. In Lyon zijn vijftien mensen opgepakt

2023-03-19T13:12:16Z dg43tfdfdgfd