WIND BLAAST 2 VERDIEPINGEN VAN FLATGEBOUW IN AANBOUW WEG IN DE PANNE

Het Hotel Royal in De Panne heeft veel schade opgelopen bij de stevige wind die aan de kust passeerde. Naast het hotel is een aannemer een appartementsgebouw van 7 verdiepingen aan het zetten en die voorlopige opstelling bleek niet bestand tegen het weer. De 2 bovenste verdiepingen van de appartementen werden weggeblazen tot op het dak van het hotel.

In het dak zitten meerdere gaten. "De houten gewelven hebben het ook begeven door het extra gewicht van de stenen", zegt brandweerkapitein Hendrik Maelfait. "We hebben zo veel mogelijk opgeruimd, de gaten zijn gedicht en we hebben ook de bovenste verdieping van het hotel gestut. Op die verdieping waren gelukkig geen kamers."

Schade valt mee, gewonden zijn er niet

"Het was best een groot metselwerk: 3 meter breed, meer dan 3 meter hoog en 20 meter diep." Een aantal stenen daarvan viel ook op het voetpad, maar daar wandelde niemand op dat moment. De brokstukken vielen ook net naast een geparkeerde auto.

"We mogen van geluk spreken dat er niet meer schade is of dat er geen gewonden zijn gevallen", zegt Maelfait nog. Op de begane grond van het hotel is er nog een kleine speelruimte voor kinderen. De stenen hebben ook het dak daarvan geraakt."

2024-04-15T18:42:05Z dg43tfdfdgfd