WEERMAN SAMUEL ZIET HET SOMBER: "NOG GEEN STRUCTUREEL LENTEWEER"

Vrijdag en het Paasweekend verlopen licht wisselvallig. 

Op vrijdag is het grotendeels droog, al ontstaan er in de loop van de dag mogelijk enkele lokale buien in het westen van het land, in West- en Oost-Vlaanderen. Elders blijft het grotendeels droog met stapelwolken en zon en soms hoge en middelhoge wolkenvelden. In de Ardennen valt er enige tijd regen. Het kwik stijgt naar 14 of 15°C. De wind is matig uit zuidwest. Vrijdagavond en zaterdagnacht passeert er regen van oost naar west.

Op zaterdag zouden er vooral in het westen van het land perioden zijn met regen en soms fellere buien, elders is het op een tijdelijke spat regen na droger. De storing schuift in de loop van de dag traag op naar het oosten, maar de positie van de depressie is nog wat onzeker. Daardoor is ook het weerbeeld nog vrij onzeker. In het westen is het bewolkt en soms nat met regen of buien, in het oosten is het droger en kan de zon tussendoor al eens tevoorschijn komen. De temperaturen op zaterdag zook nog ietwat onzeker. In het westen is het met 8 tot 11°C wat frisser door de wolken en soms regen, in het oosten kan het opwarmen als de zon zich wat laat zien. Maar ook daar is onzekerheid. Bij bewolkter weer liggen de maxima in het oosten rond 14 tot 16°C. Bij zonniger weer kan het kwik zelfs stijgen naar 17 of 18°C. Paaszondag ziet er eerst grotendeels droog uit, maar in de loop van de dag kunnen er vanuit het zuidoosten enkele buien ontstaan in het centrum en oosten van het land. In het westen blijft het grotendeels droog. Het is vrij zacht met maxima rond 16 of 17°C. 

Eén ding staat vast: structureel lenteweer staat niet op de kaart voorlopig. Lagedrukgebieden blijven ons weerbeeld beïnvloeden. Ook begin volgende week blijft het nog wisselvallig met regelmatig storingen met regen of buien.

2024-03-29T08:05:18Z dg43tfdfdgfd