“WE MOETEN FINLAND, POLEN, DE BALTISCHE STATEN EN ALASKA INNEMEN”

De pro-Poetin-propagandisten verspreiden hun gedachtegoed dagelijks via Russia 1, één van de vele staatskanalen dat de Russen voorliegt. De laatste opmerkingen van de bende van Solovjev vormen meteen een directe bedreiging voor de buurlanden van Rusland.

Vladimir Solovjev is een van de gezichten van de desinformatie en propaganda van het Russische regime, vooral sinds de Russische invasie van Oekraïne in 2022 trad hij enorm op de voorgrond. En in zijn show zei hij: “We moeten veel meer historisch land terugwinnen, de historische waarde herstellen... Finland, de Baltische staten, alles is van ons. Laten we ook Alaska nemen."

Een paar korte zinnen die door de propagandistische polemisten vlot worden gedeeld, maar waar we toch aandacht aan moeten besteden. Russia 1 wordt beschouwd als de officiële stem van het Kremlin en zijn meester. Van haar kant aarzelde Maria Zakharova, directeur en woordvoerder voor informatie en pers bij het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, niet om commentaar te geven op de provocerende uitspraken van Russia 1:

"Dus je hebt 'Risk' nog niet gespeeld? De mensen bij Russia 1 hebben dat zeker gedaan en ze houden de moed erin in het eeuwige spel van wereldheerschappij. De omvang van Rusland tot aan de voormalige Sovjetgrenzen herstellen is een voortdurend project."

Waarna ze afsluit met een vernietigende en dreigende 'Stay tuned'...

(SR with FM for Tagtik/Source: X/Photo: Filip Andrejevic for Unsplash)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-03-29T08:25:26Z dg43tfdfdgfd